marți, 9 noiembrie 2010

Gândire pozitivă

          Incredibil cât de mult se poate schimba starea cuiva doar prin autosugestie şi motivare prin gândire optimistă. Când te gândeşti la lucrurile pe care le doreşti pentru tine şi pe care vrei să le faci, imediat starea de spirit se schimbă imediat. Dar cel mai probabil, această autosugestie ne determină să avem o mai bună părere de sine, o mai mare încredere în noi şi să privim lucrurile dintr-un alt punct de vedere.
          De câte ori ne influenţăm singure, spunându-ne că de data asta, oamenii apropiaţi nu ne vor răni, că vor vedea cât de mult ne implicăm în relaţia respectivă, că ne dorim să fie bine şi aşa mai departe. Şi de câte ori ne-am înşelat asupra acestor lucruri?
          De ce nu folosim această autosugestie pentru noi, atunci când suntem deprimate, când vedem lumea in culori închise, când soarele dispare pentru mai multe zile, de ce nu îl facem să apară pentru noi, de ce nu ne ambiţionăm să vedem partea bună a lucrurilor şi, mai ales, de ce să nu vedem părţile noastre bune?
          Când avem nevoie cea mai mare de aceste gânduri pozitive, de ce le azvârlim cât mai departe? Cine ne va impulsiona atunci când avem nevoie? Cine te cunoaşte mai bine decât tine, cine simte ce ai nevoie, cine ştie în fiecare clipă gândurile tale?
          Azi sunt eu mai puternică, mai încrezătoare, mai optimistă, mai...
          Azi mă simt bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu